Pracownia kulinarna
Podczas zajęć kulinarnych podopieczni nabywają umiejętność przygotowywania posiłków dostosowanych do ich możliwości. Ponadto na pracowni kulinarnej podopieczni uczą się układania jadłospisu i sporządzania listy zakupów, bezpiecznej obsługi sprzętu AGD, rozwijają swoją kreatywność i wyobraźnię oraz nabywają nawyk dbania o estetykę i higienę podczas przygotowywania i spożywania posiłków. Poznają zasady kulturalnego zachowania się przy stole oraz zasady zdrowego odżywiania.
Galeria
Podopieczna prezentuje wykonane przez siebie kanapki
Podopieczni przygotowują ciasto na naleśniki
Podopieczni przygotowują babeczki do pieczenia
Podopieczni przygotowują śniadanie walentynkowe
Podopieczna prezentuje przygotowane ciasto na racuchy
Podopieczny smaży racuchy
Podopieczny przygotowuje kanapki na śniadanie